Meer over Henrike

Leer haar beter kennen

Of ga naar Jacqueline

Het wereldpad

Het was al van jongs af aan mijn wens om in Afrika in een weeshuis te werken. Ik werd verpleegkundige (en later zorgcoördinator) om hiermee in het ontwikkelingswerk aan de slag te gaan. Maar ik vond dat (toen ik begin twintig was) spannend en liet me tegenhouden door allerlei omstandigheden. Ik had een leuke baan, een relatie, eigen huis, familie en vrienden en daarnaast ook had ik allerlei overtuigingen die me ‘tegenhielden’. Pas toen ik besloot voor mijn eigen geluk te gaan, maakte ik keuzes die echt bij mij pasten. Toen ik eenmaal de eerste stap had gezet, werd elke volgende stap steeds makkelijker.

Ik ging inderdaad naar Afrika
 om in een weeshuis te werken. Ik had de smaak te pakken en die eerste reis resulteerde in een aantal jaren waarin ik reizen over de wereld afwisselde met werkeals vrijwilliger op projecten in Zuid Afrika, Zimbabwe en Peru. Tijdens mijn laatste wereldreis ‘liep’ ik in Australië tegen de opleiding tot holistisch counselor aan. Ik besloot daar te blijven om de tweejarige opleiding tot Holistisch Counselor te volgen en heb deze afgerond. De opleiding bestond uit een proces van persoonlijke groei. Alle thema’s die aan bod kwamen, moest je op jezelf toepassen. Heel interessant.

Eenmaal terug in Nederland ben ik mijn eigen praktijk gestart. Om mensen te helpen bij grote en kleine levensvragen en bij het volgen van hun hart. Ik hou van mensen en wat hen beweegt. Een ieder heeft zo zijn eigen levensverhaal, dat vind ik boeiend. Waarom is iemand zoals die is en hoe komt dat tot uiting in zijn/haar leven en werk? Soms zitten er nog overtuigingen in de weg, voordat ze de stappen kunnen nemen die echt bij ze passen.  Het proces ondersteunen bij wat er nodig is, spiegelen en sparren, zodat zij intuïtief ontdekken wat voor hen ‘waarheid’ is of wat bij hen past. 

Wat klanten vaak teruggeven is dat ik zonder oordeel luister, zodat zij het gevoel hebben dat alles er mag zijn. Het is mijn visie dat als mensen dat doen waar ze blij van worden én waar ze goed in zijn, dat mensen gelukkiger zijn. Dit zowel in hun persoonlijke leven als in hun werkende leven. Stel je eens een wereld voor waarin iedereen doet wat hij leuk vindt en waarbij hij z’n talenten inzet! Dan wordt de wereld toch vanzelf mooier!

Die persoonlijke groei toepassen binnen organisaties en teams, maakte dat ik de opleiding ‘Organisatie Opstellingen’ ben gaan volgen… En daar ontmoette ik Jacqueline, samen begonnen we Cetacea Works. Inmiddels heb ik ook een opleiding tot teamcoach afgerond. Met al die tools brengen we samen graag de sprankels terug in teams en organisaties.

Henrike begeleidt mensen in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Ze helpt hen keuzes te maken die hen gelukkig maken, zet hen in hun kracht, creëert win-win(-win) situaties en helpt hen vertrouwen op hun intuïtie.

Heb je vragen?

Wij komen graag met je in contact!