Teamwork makes the dream work – echt!

Zo werkt teambuilding

Ik ben enthousiast!
cetacea_nijverdal_sfeerfoto-F3

Onze focus

Een goede samenwerking vereist tijd, aandacht en persoonlijke connectie. Elkaar functioneel kennen is belangrijk, maar persoonlijke banden kunnen de samenwerking naar een hoger niveau tillen. Wat je aandacht geeft groeit. Onze focus ligt op het geven van positieve feedback en het waarderen van elkaar. Hierdoor ontstaat er ruimte voor vertrouwen en openheid. Het kan soms spannend zijn, maar complimenten ontvangen zal leiden tot groei, in plaats van de stagnatie die voorkomt bij negativiteit.

Inzicht, verbinden en geluk

Bij Cetacea Works draait alles om de woorden inzicht, verbinden en geluk. Tijdens onze teambuildingssessies worden deze woorden centraal gesteld. We richten ons op het verkrijgen van inzicht in jezelf, elkaar en de dynamieken binnen het team, om zo meer verbinding te creëren. Daarnaast is het belangrijk om te verbinden met jezelf, je team en de organisatie, door vertrouwen te vergroten en je plek in het team in te nemen. Bij ons mogen zowel positieve zaken als zaken die schuren bespreekbaar worden gemaakt. Samen streven we naar een hoger doel en dit zorgt al voor een geluksgevoel op zich. Hoe dat precies wordt ingevuld is voor ieder persoonlijk, en is samen voelbaar.

Verandering in je team

Wanneer je team veel veranderingen doormaakt, kan het zijn dat de samenwerking niet optimaal verloopt. Er is meer uit de samenwerking te halen. Bij Cetacea Works geloven we dat een teambuildingsdag of -traject dan een waardevolle investering kan zijn. Onze sessies zijn interactief en gericht op ervaringen om zo de onderlinge dynamiek te versterken. We onderzoeken waar het echt om gaat en wat er speelt in het team. Hierbij kijken we naar ieders kwaliteiten en de beste rolverdeling binnen het team.

Met aandacht voor persoonlijke verhalen én functioneel samenwerken, werken we samen naar het beste resultaat voor het team. We bieden graag een op maat gemaakt traject, waarbij we de diepte ingaan.

 

Teamtrajecten

Als je echt een verandering wil bewerkstelligen met je team, dan is een teambuildingsdag niet voldoende. Gedrag verander je namelijk niet in één keer, dat vraagt opbouw en oefening.

Het traject

Tijdens een kennismakingsgesprek bespreken we dat wat niet loopt en dat wat je wenst te veranderen. Vervolgens doen we je een voorstel voor een traject dat geheel op maat gemaakt is voor jouw team. Tijdens teamtrajecten werken we een aantal sessies met het team.

Organisatieopstelling

Regelmatig doen we voorafgaand een organisatieopstelling met de leidinggevende(n), omdat dat heel veel helderheid en inzicht geeft in het team, de onderstroom, dat wat goed gaat en niet goed gaat. Ook geeft het helderheid in wat het team nodig heeft vanuit jou als leidinggevende. We werken zowel met persoonlijke als functionele onderwerpen. Vanuit de persoonlijke benadering en positieve aanpak is er ook draagvlak om samen de diepte in te gaan.

Eenmaal onderweg

We horen regelmatig de verwondering: ‘nou, werken we al jaren samen, waarom wist ik dit nog niet van jou?!’ Elkaar leren aanspreken op dat wat goed gaat en dat wat anders kan, irriteert of lastig is vanuit die positieve persoonlijke energie veel makkelijker. De meeste medewerkers willen graag, maar durven niet zo goed. Met gerichte oefeningen lukt het wel.

“Ik zie nu dat het team elkaar opzoekt en met elkaar in gesprek gaat als er problemen zijn, eerder liepen ze weg en was er radio stilte. Jullie hebben ons geen trucje geleerd, maar hebben écht verandering gebracht in ons team.” (René van arnhem – bonhoeffer college).

Heb je vragen?

Wij komen graag met je in contact!