Herken je dit

Een situatieschets

Lees meer verhalen
cetacea_nijverdal_sfeerfoto-F2

Deze gevallen komen op de werkvloer vaak voor. Situaties waar je hulp kan gebruiken – situaties waarin dat mag! Herken je je in de volgende omschrijvingen?

  • Je teamgenoten blijven voor kleine beslissingen toestemming vragen, terwijl ze goed opgeleid zijn om deze zelf te nemen. Als leidinggevende wil je deze situatie graag veranderen, zodat je teamleden meer autonomie en verantwoordelijkheid krijgen. Door deze verandering verwacht je dat je medewerkers met meer plezier naar hun werk gaan en meer voldoening uit hun werk halen, terwijl jij je meer kunt richten op je eigen taken.

 

  • De teamspirit en betrokkenheid van je medewerkers lijkt minder dan voorheen. Het extra stapje zetten om samen het gewenste resultaat te behalen wordt niet meer gedaan. Je hebt al van alles geprobeerd, maar je weet dat je dit niet alleen kan. Je denkt dat er een cultuurverandering nodig is, maar je weet niet precies hoe je dit voor elkaar krijgt.

 

  • Het is tijd voor een nieuwe stap met nieuwe mogelijkheden. Maar hoe dan? Jouw organisatie is toe aan een nieuwe stap, misschien omdat het zo snel groeit, misschien om van richting te veranderen. Hoe je de mensen daar óók van overtuigd en inzicht krijgt in wat er nodig is, is nog een obstakel. Althans, als je er niet jaren aan kwijt wil zijn.

 

  • Als leidinggevende merk je dat het niet soepel loopt in je team en je werkt steeds harder om de gewenste resultaten te behalen, maar het lijkt niet te werken. Je zou het graag anders willen aanpakken, maar je weet niet goed hoe. Het gevoel van vastzitten overheerst en je zoekt naar manieren om hier verandering in te brengen.

  • De afgelopen jaren zijn er meerdere leidinggevenden binnen dit bedrijf geweest – waarvan jij de nieuwste bent. Als nieuwe leidinggevende kun je snel zien wat er binnen jouw team en de organisatie beter kan. Dat wil je waarschijnlijk anders aanpakken dan je voorgangers deden. Maar, hoe dan?

 

  • Je merkt dat, naarmate je bedrijf groeit, het moeilijker wordt om persoonlijk contact te onderhouden met je medewerkers en klanten. Je wil graag alles goed blijven doen, maar het voelt soms alsof je in een spagaat zit. Het is tijd om je af te vragen wat jij kunt doen en wat jouw organisatie nodig heeft om te kunnen blijven veranderen en groeien.

 

  • Je organisatie heeft in korte tijd een groei doorgemaakt. Hierdoor kan het lastig zijn om stil te staan en te bepalen wat je als leidinggevende of management team nu echt wil. Er wordt veel aangepakt en hard gewerkt, maar het ontbreekt aan een duidelijke koers.

Heb je vragen?

Wij komen graag met je in contact!