Inspiratie

Complimenten... moeilijk of makkelijk?

Hoe goed zijn jouw teamleden in het ontvangen van complimenten? En hoe goed ben jij in het geven hiervan? Tijdens onze teamsessies laten we de deelnemers elkaar vaak complimenten geven. Dit doen we omdat het fijn is om te weten wat de ander in jou waardeert. Iets wat niet goed gaat wordt nu eenmaal vaker benoemd dan iets wat wél goed gaat. En zo’n complimentenronde geeft een boost in waardering naar elkaar. Tijdens zo’n complimentenronde, merken we vaak hoe spannend en ongemakkelijk mensen het vinden om complimenten te ontvangen.

Die hardwerkende collega

Veel teams hebben ze: die hardwerkende collega. Die altijd meer doet dan anderen, die al aan het werk is, voordat anderen kunnen bedenken wat er moet gebeuren. Die de ideeën al tot uitvoer brengt, voordat een ander akkoord kan geven. En door die drive de andere teamleden (onbedoeld) vaak geen ruimte geeft om hun steentje bij te dragen. Waardoor de ander het kan hebben niet tot hun recht te komen.

Meditatie, schrik je ervan of ken je het al

Meditatie hoeft niets anders te zijn dan ergens een rustig plekje zoeken en met de stilte te 'zijn'. Onze begeleidende oefening kan je daarbij helpen. Veel luisterplezier.

Oefening 'Alle ballen in de lucht'

Deze oefening geeft je inzicht in je huidige situatie rondom balans en welke veranderingen jij kan maken om beter in balans te komen en te blijven.

Werkgeluk challenge

Ga jij voor de volle kaart? We hebben een aantal mini-opdrachten verzameld die je gemakkelijk kunt toepassen in jouw werkdag om deze nóg leuker te maken. Van eens écht genieten van een kopje koffie, tot het geven een compliment: de kleinste dingen kunnen jou - of een collega - al een glimlach bezorgen. Vul jij zelf de lege blokjes in? We zijn benieuwd naar jouw geluksmomentjes, deel deze op onze socials met #cetaceaworks #werkgeluk. Download hier jouw Werkgeluk Bingo kaart(en). Veel plezier!

Prioriteiten stellen - Moet ik dit nu doen?

‘Heb jij die training dan nog niet gevolgd?’ was de reactie van de ene collega naar de andere collega toen zij (ongeduldig) op antwoord wachtte van de collega die duidelijk de training al wel gevolgd had en het geleerde direct in praktijk bracht. De collega kreeg via de app 5 zinnetjes te lezen die ze even later in onze training ook zou horen…Hoewel ze eerst verbaasd was op de reactie van deze collega, je kon denkbeeldig grote vraagtekens in haar ogen zien, was dit ook het grootste inzicht van de afgelopen week voor haar. Want ja, zij had zich ‘weer eens heel druk gemaakt’, haar collega ge-appt en ze zat maar te wachten op antwoord van die collega (die normaal heel snel reageerde).

Weerstand in je team

Vol enthousiasme bedenk jij die verandering die je in je organisatie wil invoeren. Het is nodig. Je organisatie (of team) heeft het nodig. Jij wordt blij van het idee, maar merkt ook weerstand bij je team. Er wordt hardop afgevraagd of die verandering echt nodig is, want het gaat toch prima hoe het nu gaat? Of je merkt dat medewerkers er het onderling over hebben... Je vindt nog steeds dat het moet veranderen. Je weet ook dat dit nodig is. Maar door deze weerstand vraag je je ook af hoe dan? Hoe kan ik deze verandering goed begeleiden? Hoe krijg ik iedereen mee?

Ieder op de juiste plek, verhoogt het werkgeluk!

Zoals we in ons vorige blog aangaven, maken wij tijdens onze sessies vaak gebruik van een organisatie- of teamopstelling. Een opstelling geeft je nog meer inzicht en laat je vaak heel duidelijk zien welke teamgenoten er wel en welke niet de juiste rol binnen het team vervullen. Naast elkaar persoonlijk beter leren kennen, is het goed inzicht te krijgen in de verschillende rollen binnen een team.

Geluk(kig) op de werkvloer

In onze samenwerking willen wij jou (en je collega’s) hetzelfde laten ervaren als wij ervaren als we aan het werk zijn: gelukkig zijn op de werkvloer. Nu we in het nieuwe jaar een paar weken op weg zijn, is het goed even stil te staan bij het team waar je mee samenwerkt. Met het thuiswerken, de lockdown en de kerstvakantie kan de verbinding in het team best zijn afgenomen. Als je langere tijd minder contact met elkaar hebt, ben je minder op de hoogte van wat er bij de ander leeft.

Ons mailen of bellen mag natuurlijk ook!

info@cetaceaworks.nl

Jacqueline 06- 53 57 74 97 
Henrike 06- 39 83 83 52