Uitgebreider kennismaken met Henrike

Henrike begeleidt mensen in hun persoonlijke
groei en ontwikkeling. 
Ze helpt hen keuzes te maken die hen gelukkig maken, zet hen in hun kracht, creëert win-win(-win) situaties en helpt hen vertrouwen op hun intuïtie.  

Mijn naam is Henrike Schotman en ik woon met mijn partner en eigenwijze teckel Boef in Nijverdal. 

Het was al van jongs af aan mijn wens om in Afrika in een weeshuis te werken. Ik werd verpleegkundige (en later zorgcoördinator) om hiermee in het ontwikkelingswerk aan de slag te gaan. Maar ik vond dat (toen ik begin twintig was) spannend en liet me tegenhouden door allerlei omstandigheden. Ik had een leuke baan, een relatie, eigen huis, familie en vrienden en daarnaast ook had ik allerlei overtuigingen die me ‘tegenhielden’.  

Pas toen ik besloot voor mijn eigen geluk te gaan, maakte ik keuzes die echt bij mij pasten. Toen ik eenmaal de eerste stap had gezet, werd elke volgende stap steeds makkelijker. 
Ik ging inderdaad naar Afrika om in een weeshuis te werken. Ik had de smaak te pakken en die eerste reis resulteerde in een aantal jaren waarin ik reizen over de wereld afwisselde met werkeals vrijwilliger op projecten in Zuid Afrika, Zimbabwe en Peru.   

Tijdens mijn laatste wereldreis ‘liep’ ik in Australië tegen de opleiding tot holistisch counselor aan. Ik besloot daar te blijven om de tweejarige opleiding tot Holistisch Counselor te volgen en heb deze afgerond 
De opleiding bestond uit een proces van persoonlijke groei. Alle thema’s die aan bod kwamen, moest je op jezelf toepassen. Heel interessant. 

Eenmaal terug in Nederland ben ik mijn eigen praktijk gestart. Om mensen te helpen bij grote en kleine levensvragen en bij het volgen van hun hart.  
Ik hou van mensen en wat hen beweegt. Een ieder heeft zo zijn eigen levensverhaal, dat vind ik boeiend. Soms zit er nog ‘van alles’ in de weg, voordat ze de stappen kunnen nemen die echt bij ze passen. Ik help mensen hier doorheen, door los te laten wat niet langer dient en dan keuzes te maken die bij hen zelf passen 
Vervolgens komt dan vaak de fase dat er ruimte komt voor wat ze écht willen! En in dat proces vind ik het prachtig om te ondersteunen bij wat er nodig is, om te spiegelen en te sparren, zodat zij intuitief ontdekken wat voor hen ‘waarheid’ is of wat bij hen past.  

Wat klanten vaak teruggeven is dat ik zonder oordeel luister, zodat zij het gevoel hebben dat alles er mag zijn.  

Ik moedig mensen aan om dat te doen wat bij hen past. Want als jij op de juiste plek zit, lekker in de flow, dan ben je gewoon een leuker mens. Dan vind je jezelf leuker, dan heb je meer energie voor leuke dingen, voor je gevoel kun je dan de hele wereld aan!  

Life starts  (nu eenmaal) outside your comfortzone.  

Het is mijn visie dat als mensen dat doen waar ze blij van worden én waar ze goed in zijn, dat mensen gelukkiger zijn. Stel je eens een wereld voor waarin iedereen doet wat hij leuk vindt en waarbij hij z’n talenten inzet! Dan wordt de wereld toch vanzelf mooier!

Je begrijpt, die wereldverbeteraar ben ik nog 😉. 

En om dit niet alleen persoonlijk, maar ook binnen organisaties de sprankels te kunnen brengen, ben ik de opleiding ‘Organisatie Opstellingen’ gaan volgen… en daar ontmoette ik Jacqueline, samen begonnen we Cetacea Works.

Samen brengen we de sprankels terug in de organisatie. Wat we voor jou kunnen betekenen lees je hier.