Hart voor het geheel

Jij als directeur hebt hart voor het geheel. Voor zowel je organisatie als voor je medewerkers.

Je weet dat je medewerkers heel belangrijk zijn in je organisatie, misschien wel het meest belangrijk, want zonder medewerkers geen bedrijf. Natuurlijk wil je ook het beste voor je organisatie.
Een organisatie is op z’n best als iedereen op zijn plek zit en tot z’n recht komt. 
Het liefst wil je dat mensen met plezier werken, plezier hebben in hun werk én dat er samen goede resultaten worden geboekt. Wij noemen dat een ‘sprankelende organisatie’ 😉 

 

Helaas is dat niet altijd het geval...

Helaas is dat niet altijd het geval.
Misschien lig je ’s nachts wel eens wakker hoe je bepaalde problematiek oplost.
Bemerk je dat er iets niet klopt, maar kun je je vinger er maar niet op leggen.
Mogelijk zijn er problemen in de samenwerking, binnen een team of is het ziekteverzuim (onverklaarbaar) veel hoger dan je zou verwachten.
Of wordt maar steeds niet de juiste persoon gevonden voor die ene functie en als je denkt de juiste te hebben is die binnen de kortste keren weer weg.  

Als je bovenstaande herkent, is de kans groot dat er niets met je personeel aan de hand is, maar dat er iets in het grotere geheel speelt, waar medewerkers onbewust op reageren. 

'Tijdens de opstelling werd alles me glashelder! Waar de pijnpunten zaten én wat ik kon doen om de cultuur te draaien. Anouk

Harmonie

Een systeem, of dit nu een organisatie, team, land of gezin is, wil graag in harmonie zijn. En als dit niet het geval is, ontstaat er ‘gedoe’, wrijving of problemen.
Het systeem neemt soms iemand ‘in dienst’ om een probleem zichtbaar te maken. Het ligt dan niet aan die persoon, die persoon is zich van geen kwaad bewust of snapt zelf ook niet waarom hij/zij zo reageert. Het systeem vraagt om iets aan het licht te brengen, zodat er weer harmonie ontstaat.

Wij benaderen een probleem niet als een probleem, maar juist iets dat aan het licht wil komen, zodat het geheel weer in harmonie kan komen. Vanuit die harmonie kan je  organisatie, team en geheel weer verder. 

 

Inzicht - verbinden - geluk

Onze ervaring is dat na een organisatie opstelling er vanzelf iets verandert. 

Samenwerkingen lopen veel beter.
Er is meer duidelijkheid en helderheid wat de organisatie en het team nodig hebben, waardoor leidinggeven een stuk makkelijker wordt.

Met een organisatieopstelling kijken we naar de organisatie als geheel.  Wat er  in de onderstroom gebeurd, dus wat niet (altijd) rationeel te bedenken is.

Wil jij het beste voor je bedrijf? Wil jij weten wat er daadwerkelijk speelt? Zodat het probleem helder wordt en de sprankeling terug kan komen. 

Wij nodigen je van harte uit voor een organisatie opstelling, zodat de verandering in gang gezet kan worden.

Je kan ons bellen Jacqueline 06-53 57 74 97 of Henrike 06-39 83 83 52